Rapport fra Brukermedvirkningskonferansen 2012

3 representanter fra WSO, Bjørn Ingar Pedersen, Aud Helen Henriksen og Solveig Vidde deltok på denne konferansen som var arrangert av Batteriet i Oslo. Stedet var Sørmarka kurs og konferansesenter som har vært tilknyttet Arbeiderbevegelsen siden 1930-tallet.

Gjennom konferansen som gikk over 2 dager (3. og 4. mai 2012) gikk vi igjennom mange emner knyttet til brukermedvirkning og her var mange brukere representert både som foredragsholdere og deltakere. En særdeles positiv gjeng med masse pågangsmot var samlet.

Temaet styrking av «brukeres» selvfølelse og selvrespekt ved hjelp av enkle «verktøy» og metoder ble løftet fram og diskutert i plenum og ikke minst i mindre arbeidsgrupper og jeg fikk inntrykk av at samtlige deltakere satt igjen en erfaring rikere. Interaktivt teater var også en del av programmet hvor de mest sporty deltakerne klinte til og spilte forskjellige roller.

På Sørmarka møtte jeg tidligere straffedømte, tidligere rusavhengige, innvandrere, representanter fra; den kristne MC-klubben «Pilgrims», psykiatriforeninger og kulturinstanser. Deltakerne kom fra hele Norge, fra nord til sør.

Anders Steen fra organisasjonen «Fri» og Line Eikenes fra Rusmisbrukernes interesseorganisasjon (RIO) i Østfold

Den som gjorde mest inntrykk på meg var Anders Steen fra organisasjonen «Fri», et prosjekt driftet av Bymisjonen hvor tidligere innsatte jobber som likemenn med fengselsinnsatte som har sonet ferdig dommen sin og som skal ut i samfunnet igjen.

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg meldte meg på denne konferansen pga av alle de flotte menneskene med totalt forskjellige ståsteder i livet. Jeg antar at det var nettopp dette som gjorde denne konferansen så fargerik.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: